Toolbox

Logo

Het Hofkwartier-logo is het belangrijkste symbool van de huisstijl. Het logo is opgebouwd uit het woordbeeld ‘Hofkwartier’ en een kroon.

Het lettertype van het woordmerk is modern en karakteristiek en er is genoeg witruimte tussen de letters ‘Hofkwartier’, Daardoor heeft het logo een historische en hoffelijke uitstraling. Het logo is technisch geoptimaliseerd. Zo is het ook op klein formaat en online goed leesbaar.

Het logo mag in elke kleur uit het kleurenpalet gebruikt worden. Hier kun je de logoset downloaden. Plaats het logo nooit kleiner dan 10%, anders is het niet meer leesbaar.

Vormentaal

De grafische vormentaal van patronen is afgeleid van de oude kenmerken in de gebouwen van het Hofkwartier. Er zijn 4 patronen beschikbaar. Deze mogen in elke gewenste kleur uit het kleurenpalet toegepast worden.

Kleuren

Het kleurenpalet is samengesteld met elementen uit de wijk. Download alle kleurcodes en de swatch library.

Typografie

De huisstijlletter van Hofkwartier is Nobel. Dit is echter geen vrij te gebruiken font.

Karla is een Google font (gratis) en een goede vervanger mocht dit nodig zijn.

Zorg altijd voor een goede leesbaarheid van de tekst. Leesbaarheid is afhankelijk van de grootte en kleur van de typografie ten opzichte van het middel en de ondergrond. In grote corpsen kan de typografie in kleur over een gekleurd patroon gezet worden, in een klein corps is typografie in wit of zwart een betere keuze.