De nieuwe branding van het Hofkwartier

Het Hofkwartier Den Haag heeft de koninklijke allure van de hofstad en de charme van wijken in Parijs als Quartier Latin en Montmartre. Nergens in Den Haag vind je zo dicht bij elkaar een grotere variëteit aan winkels in een verrassend levendige bewoonde buurt gepositioneerd.

Deze sfeer vormde het vertrekpunt voor het merk ‘Hofkwartier’. De elementen die hierbij passen laten zich vangen in de eenduidigheid naar buiten toe op een manier die aansluit bij de wijk en past bij de gewenste uitstraling. Met daarbij de wens om de huisstijl van het Hofkwartier consequent toe te passen in fysieke uitingen in de wijk en in zoveel mogelijk middelen. Zo creëren we merkherkenning en versterken we het Koninklijke imago van de wijk. Dit komt tot zijn recht in het logo en in de vormentaal van dit gebied.

Om de identiteit van het Hofkwartier te versterken is er gekeken naar typografie, patronen, kleuren en vormen uit de wijk. Passend bij deze stijl is een ontwerp gemaakt voor het straatnaambord. De basis is in lijn met de Nationale NEN-richtlijnen. De kleuren zijn aangepast zodat ze passen bij de merkidentiteit van het gebied. Daarnaast zijn het kroontje en de benaming van het Hofkwartier toegevoegd. Hiermee is het voor elke bezoeker altijd duidelijk dat hij/zij zich in het Hofkwartier bevindt.

De sfeer en de positionering van het Hofkwartier komen tot uiting in de kernwaarden: trots, hoffelijk, historisch, gastvrij en persoonlijk.

Analyse

De historie en bijzondere architectuur bepalen de uitstraling en sfeer van het Hofkwartier. Deze elementen zijn daarom zichtbaar in de huisstijl. De grafische vormentaal van patronen is afgeleid van de oude kenmerken in de gebouwen van het Hofkwartier. De kleuren hebben een hoffelijk en historisch karakter.

Logo

Het logo bestaat uit een beeldmerk en een woordmerk, deze mogen ook los van elkaar gebruikt worden. Het is een modern en statig logo met een historisch karakter, passend bij de kernwaarden van het Hofkwartier.

Vormentaal

De grafische vormentaal van patronen is afgeleid van de oude kenmerken in de gebouwen van het Hofkwartier.

Er zijn 4 patronen beschikbaar. Daarnaast zijn er ook vaste bouwstenen ontwikkeld zodat het mogelijk is om nieuwe patronen te maken. Deze mogen in elke gewenste kleur uit het kleurenpalet toegepast worden.

Wat kan ik als bewoner of ondernemer doen?

Download alle bouwstenen in de toolbox!